zondag 12 augustus 2012

Heerlijk vakantie

Hallo lieve blogdinnen,

Afgelopen week heb ik geen kaartjes gemaakt.
Al heb ik wel één kaartje geborduurd,
maar die moet nog verder afgemaakt worden.

We zijn een midweekje naar de Kempervennen geweest.
Het was heerlijk !!
Elke dag naar het zwembad en ontelbaar keer
de wildwaterbaan af geweest.
Getuige de blauwe plekken deed de wildwaterbaan zijn naam eer aan haha.

Verder ook nog gaan bowlen, midgetgolven,
zelf kaarsen gemaakt en heerlijk uit gegeten.
Tussendoor de Olympische spelen gevolgd.
Wat deden onze landgenoten weer hun best.

Gister zijn we naar Bornem in België gegaan om mijn vriendin te steunen tijdens haar wandeltocht van 100 km, de Dodentocht.
Zij liet zich voor deze tocht sponsoren ten bate van
de Sarcoïdose Belangenvereniging.

Ik zou een uurtje met haar meewandelen, maar dat liep wat anders.
Ik had een 'post' uitgezocht waar ik zou kunnen 'aanhaken'. Maar we waren wat vroeger daar dus even mijn vriend gebeld om te vragen waar zijn vrouw op dat moment aan het lopen was. Ze lag iets achter op het schema, dus wij zijn wat verder de route op gaan zoeken. Daar de auto geparkeerd en naar de plek gelopen waar we mensen zagen oversteken. Ineens kwam ook mijn vriendin aanlopen, samen met haar zus, die al eerder was aangehaakt. Dus ik meteen weer door, want zij kon niet stil blijven staan. Ze had er toen inmiddels zo'n 15 uur opzitten. Mijn man en de meiden gingen weer naar de volgende 'post' en ik zou daar dan weer afhaken. Maar ja, het liep wel lekker, dus ik dacht, dan maar 11 km tot de volgende post meelopen. Inmiddels haakte er nog een andere vriendin aan en liepen we wel lekker met z'n vieren.

Toen kreeg mijn vriendin het toch wel héél zwaar. Een langzamer tempo en vaker even zitten of schoenen wisselen. Tja, en toen kon ik het niet meer maken om in de auto te stappen en te zeggen : ik zie je bij de finish !!!

Het werd ook behoorlijk warm. Dus dat maakte het nog wat zwaarder. Maar goed, met z'n vieren hebben we de eindstreep gehaald. En voor mij was dat uiteindelijk 25 km lopen. Ik was helemaal óp ! Maar dat was natuurlijk nog niks vergeleken bij mijn vriendin, die 4x zoveel heeft gelopen.

Ze zei dat ze heel blij was met de 'support' van ons. Ze heeft de Nijmeegse vierdaagse al een paar keer gelopen, maar daar sleept het publiek je er doorheen. En ook de medelopers zijn daar veel gezelliger, maken onderweg een praatje. Hier was het echt een Dodentocht. De lopers zeiden niet veel tegen elkaar, het handjevol mensen langs de kant zat voor mijn gevoel alleen maar 'apies' te kijken en te genieten van de kneuzen die voorbij kwamen en zich voortsleepten naar de finish.
Alleen op het laatst, de laatste kilometer was het publiek aan het applaudiseren en juichen. Maar die Belgen daar hebben wat dat betreft geen punten gescoord bij ons.
Hier lopen we de laatste 200 meter naar de finish en worden ingehaald
door mijn dochters met een roos.
In het midden mijn vriendin met het witte t-shirt.
Zij is dan al ruim 20 uur achter elkaar aan het lopen.

Het was een bijzondere ervaring (voor een onervaren loper als ik).
En dat merk ik nu wel aan mijn benen haha.
Maar dat komt wel weer goed.

Nog even een weekje vakantie houden, lekker thuis met wat dagjes uit.
De volgende post zal ik jullie weer van wat creatiefs voorzien.

Groetjes, Marjan

10 opmerkingen:

 1. Wat goed van je vriendin, petje af voor haar!! Ik vind 25 km al een hele prestatie, ik doe het je zeker niet na!! Geniet nog even lekker van je weekje thuis, wij hebben ook nog 1 weekje voordat we weer aan de slag moeten.

  Groetjes, Priskilla

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou Marjan, dat is even iets anders dan kaartjes maken, wat een prestatie en lief van je dat je je vriendin zo'n support hebt gegeven, groetjes, Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verhaal zeg en wat super van je dat je zelf ook 25 km hebt gelopen,echt tof van je ,maar ik enk dat je zo wel in elkaar zit we bloggen al wat langer met elkaar Ook heerlijk voor jullie dat het midweekje Kempervennen zo goed bevallen is ik ben er al een poosje uit ,maar 6 weken de kids vermaken is voor moeders best een opgave.
  Bedankt voor je prachtige verhaal Marjan nog een fijne zondag
  Lieve groetjes Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauwwww wat een prestatie van je vriendin zeg,
  ook van jou hoor, 25 km.... wat een eind.

  Fijn dat jullie zo genoten hebben van jullie vakantie week

  Groetjes Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een kampioenen zijn jullie! Vooral je vriendin verdient diep respect!
  Petje áf!
  En lekker even weg geweest, doe je goed! Knapt een mens van op!
  Rust maar lekker uit en geniet van de rest van je vakantie!

  Liefs, San

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou petje af voor jullie en zeker voor je vriendin die 100 km heeft gelopen .Vond het heel leuk om het verhaal te lezen en nu heerlijk uitrusten.Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He Marjan, Kempervennen? ooo dan zijn we elkaar net mis gelopen, want daar ben ik ook op vakantie geweest. geniet nog lekker van je vrije dagen!
  Groeten Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geniet maar lekker van je dagen.
  Liefs, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marjan,wat goed van je om je vriendin zo'n ondersteuning te geven,gewéldig!!En wat goed van haar om zo'n eind vol te houden!Ik heb vol verwondering en bewondering je verhaal gelezen,petje af!Nog wat verder op je blog geneusd,ik vindt je kaarten ook heel leuk en die magnoliataart zag er heerlijk uit maar wat ik vooral knap vond is dat je dochter zo jong al achter de naaimachine zo iets moois kan maken,wil je haar mijn complimentjes doorgeven?groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat een afstand pfff en dat met deze temperaturen. Lief dat je met haar hebt meegelopen en dan ongetraind. Nu met de beentjes in de lucht.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen